Ekşili Sulu Köfte Tarifi

18.12.2019
1.495
Ekşili Sulu Köfte Tarifi

Ekşili Sulu Köfte Tarifi

Çok lezzetli bir köfte tarifi ile devam ediyoruz. Klasik köftelerin dışında bu seferki sulu. İçinde havuç ve patatesi ile birlikte ayrıca bir de ekşili. Çorba niyetine yiyen de var. Yemek niyetine yiyen de. Özellikle ekşili severler kaçırmasın.

MALZEMELERİ:
Köftesi İçin:
250 gr. dana kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 tepeleme çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
Yarım Türk kahvesi fincanı su
Diğer Malzemeler:
1 tane büyük havuç
1 tane orta patates
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tane limon suyu (daha az ekşili olsun derseniz yarım kullanın)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
Tereyağı
Kuru nane
eksili sulu kofte
YAPILIŞI:
Köftesi için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkıp kullanın. Pirinçlerinizi de iyice yıkayın. Ardından küçük parçalar alıp, top köftelerimizi hazırlıyoruz.


Sponsorlu Baglantilar



Un serptiğimiz bir tepsiye köftelerimizi alıyoruz. Tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlıyoruz.

Tencerede su kaynatıyoruz. Köftelerimizi içine atıyoruz ve beş dakika pişiriyoruz. Ardından köfteleri süzerek bir tabağa alıyoruz.

Ayrı bir tencereye sıvı yağ alıyoruz. Soğuyup, küp doğradığımız havuçları ekleyip, biraz kavuruyoruz. Ardından yine soyup, küp doğradığımız patatesi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Üzerilerine sıcak su ekliyoruz. Ardından köfteleri de ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz. Sebzelerimiz yumuşayıp, köfteler iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Bir kaseye yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu alıp, çırpıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Hazırladığımız terbiyeyi tencereye yavaş yavaş eklerken bir yandan da hızı hızlı karıştırıyoruz. Bu şekilde 15 dakika daha kaynatıyoruz. Bu aşamada kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Üzeri İçin tereyağda kuru naneyi kızdırıyoruz. İster direk tencereye ekleyip, karıştırıyoruz. İstersek de tabaklara koyduğumuz zaman üzerilerine gezdiriyoruz.

Sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.