Kayseri Yağlaması Tarifi

08.10.2015
8.663
Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi
Bu, çok lezzetli bir hamurişi… Adından da anlayacağınız üzere Kayseri’ye ait. Bizim evde de çok sevilir. Çocuklar buna katlı lahmacun derler 🙂 . Yapılışı oldukça pratik. Hemen hemen günün her saatinde yenebilir. Biz akşamdan kalırsa kahvaltıda bile yiyoruz. Ayrıca gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz bir tarif. İster çay ile, isterseniz de ayran ile ikram edin. İki türlü de çok güzel oluyor. Hepinize kolay gelsin…
MALZEMELERİ:
HAMURU:
4 bardak un
10 gr. kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 bardak ılık su
HARCI:
350 gr. az yağlı dana kıyma
2 tane büyük boy soğan
3 tane domates
4 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Su
kayseri yaglamasi
YAPILIŞI:
Öncelikle unumuzu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına havuz açıyoruz. Unun üzerine tuzu serpeliyoruz. İçine mayayı ve şekeri koyuyoruz. Biraz ılık su ekleyerek mayanın erimesini sağlıyoruz.


Sponsorlu Baglantilar



Daha sonra kenarlardan unu ala ala yoğurmaya başlıyoruz. Bu arada ılık suyu iki bardağa tamamlıyoruz. Ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olacaktır.

Yoğurma işlemi bitince üzerine nemli bir bez kapatıyoruz ve bir saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Bu arada harcı için, soğanları çok küçük küçük doğruyoruz.

Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz veya rendeliyoruz. Biberlerin tohumlarını alıp, ince ince doğruyoruz.

Tavaya kıymamızı koyuyoruz ve suyunu salıp, çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra soğanları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri ekliyoruz. Birkaç dakika sonra salça ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra domatesleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatını kattıktan sonra kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra bir bardak sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte birkaç dakika pişirip, altını kapatıyoruz. Kapağını kapatıp, harcın koyulaşmasını bekliyoruz.

Bu arada hamurumuzu 20 bezeye bölüyoruz. Bezelerimizi tezgaha un serperek pasta tabağından biraz daha büyük açıyoruz.

Teflon tavamızı ısıtıyoruz. Hamurlarımızı çok sertleştirmeden önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen yufkalarımızı sofra bezine sarıyoruz ve kapaklı bir kaba alıyoruz. Bu sayede yumuşak kalacaktır.

Büyük bir servis tabağına en alta bir yufka koyuyoruz ve üzerine harçtan yayıyoruz. Bu şekilde beş sıra yapıyoruz. En üste tekrardan harcımızdan koyuyoruz.

Yani 4 tane beşli yağlamamız olacak, harcı azar azar koyun ki yetsin.

Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla veya sade olarak servise sunuyoruz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.