Vişne Soslu İrmik Tatlısı

06.05.2014
2.588
Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Vişne Soslu İrmik Tatlısı

Günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz yapımı da basit harika bir tatlı. Ayrıca yaz akşamlarında dondurma eşliğinde de çok güzel gidiyor.

MALZEMELERİ:

    • 1 bardak şeker
    • 1 lt. süt
    • 1,5 bardak irmik
    • 1 tane limon
    • 1 tane vanilya
      SOSU İÇİN:
    • 15 tane vişne
    • 2 dilim limon
    • 2 çay kaşığı nişasta
      soslu irmik tatlisi

YAPILIŞI:


Sponsorlu Baglantilar



Öncelikle tatlımızı yapıyoruz. Sütümüzü tenceremizin içerisine koyduktan sonra irmik, süt ve bir limonun kabuğunun rendesini ekliyoruz. Kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. karıştırmazsak altı tutabilir. O yüzden bırakmamanızı öneriyorum.

Altını kapamaya yakın vanilyasını da eklemeyi unutmuyoruz. Düz bir borcamın içine tatlımızı döküyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada sosu için, vişnelerimizin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Bir bardak su ile birlikte içerisine limonları katarak pişmeye bırakıyoruz.

Piştikten sonra suyunu bir kaba süzüyoruz. Süzülen suya nişasta ekliyoruz ve jöle gibi olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Soğuyan tatlımızın üzerine jöle kıvamındaki sosumuzu döküyoruz. Sos ılındıktan sonra buzdolabında soğutuyoruz. Servis yaparken dilimliyoruz ve üzerine pişmiş vişnelerden koyarak servise sunuyoruz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.