Sütlü Ve Mayalı Poğaça Tarifi

20.10.2015
16.020
Sütlü Ve Mayalı Poğaça Tarifi

Sütlü Ve Mayalı Poğaça Tarifi
Bu pofuduk poğaçalar özellikle kahvaltılarınız için çok lezzetli olacaklar. Ben çok sık yapıyorum. Çocuklar bayılarak yiyorlar. Bazen içini açıp, istedikleri malzemeleri koyuyorlar, bazen de sade olarak çayla… İçinde süt ve maya olmasından dolayı yumuşacık oluyor. İçi asla hamur kalmıyor. Ayrıca çay saatleriniz içinde çok güzel olacak bir poğaça bu… Yapılışı da pratik. Beğeneceğinizi umarak paylaşmak istedim. Bu arada çay bardağı büyüklüğü soracak olursanız, büyüklerden değil. Yani ajda bardaklardan değil. Normal çay bardaklarından.
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
sutlu ve mayali pogaca
YAPILIŞI:
Öncelikle su ve sütü bir kaba alıyoruz. Ocakta ılıtıyoruz. Ilıtma derken kesinlikle parmağınızı yakmayacak, hafif kırılacak. Parmağınızı yakan sıcaklıkta olursa poğaçalarınız kabarmaz.


Sponsorlu Baglantilar



Ilıttığımız süt ve suyu karıştırma kabına alıyoruz. İçine maya ve şekeri ekleyerek çırpma teli ile güzelce karıştırıp, hepsini eritiyoruz.

Daha sonra sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Ardından yavaş yavaş aldığı kadar un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.

Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince kabın üzerine streç film ile kapatıyoruz ve hava akımını engelleyip, 30-35 dakika mayalandırıyoruz.

Mayalama işlemi bitince takrardan yoğuruyoruz ki içinde hava kaldıysa çıksın. Daha sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Bu şekilde de 15 dakika mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu ve susam serpiyoruz.

190 derecede ısıttığımız fırında güzelce kabarıp, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Süre vermek istemiyorum. Çünkü her fırın farklı sürede pişirebiliyor.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.