Fırında Hindi Kızartması Tarifi

22.12.2012
15.488
Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Yılbaşı nedeniyle sizlere bu aralar sıksık hindi tarifleri vermeye çalışıyorum. Bilindiği gibi hindi yılbaşının vazgeçilmez tarifidir. Bu da başka bir fırında hindi tarifi umarım beğenirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle… Hatırlatmam gerekirse bu pişirme usulü palaz hin¬diler içindir. Ayrıca sos dökülmeden hindiyi soğuk olarak yemek de mümkündür.

MALZEMELERİ:

    • 2 kg hindi (palaz)
    • 6 çorba kaşığı yağ
    • 1 tane havuç
    • 2 tane soğan
    • 3 diş sarımsak
    • Yeteri kadar tuz
      firinda hindi kizartmasi

YAPILIŞI:


Sponsorlu Baglantilar



1. Temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş hindi, yağ, soyulup, dörde bölünmüş soğan, üzeri kazınmış ve yine dörde bölünmüş havuç, sarımsak ve bir bardak su koyularak tencerenin kapağı kapatılır ve ateşe oturtulur.

2. Su kaynayınca tencere ateşte alınarak kızgın fırına sürülür ve bir süre sonra hindinin diğer tarafı çevrilerek yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.

Hindi yumuşayınca tencerenin kapağı açılır ve bir kaşıkla içindeki yağlı sudan üzerine dökülür ve her tarafı nar gibi olana kadar fırında kızartılır. Hindinin bir tarafı peınbeleştikten sonra diğer tarafı çevrilir. Ayrıca suyundan pişme süresince hindinin üzerine ara sıra dökülmelidir.

3. Kızaran hindi göğüs, kol ve but kısımlarından ayrılarak tabağa döşenir. Tenceredeki sebzeler süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir ve soslukla veya hindinin üzerine dökülerek servis yapılır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.